projecten

Projecten en giften van dit seizoen

Voor de vakantie begint willen we u nog graag het één en ander vertellen over het werk in Talent. Allereerst hartelijk bedankt voor alle kleding en andere artikelen die u gebracht heeft. Geweldig! Elk seizoen is er weer voldoende voorraad om de collectie te wisselen. En ook alle klanten die de kleding kochten, hartelijk dank! We hadden de afgelopen maanden weer een prachtige opbrengst waardoor we verschillende projecten een gift konden geven. In oktober, in de herfstvakantie, hebben we een modepresentatie gehouden in de Gasthuiskerk. Deze werd goed bezocht en na afloop werd er veel verkocht. Ook is de winkel in een ‘nieuw jasje’ gestoken. Het interieur van een winkel die ging sluiten heeft een plaatsje in Talent gekregen. Verder is de vloer vernieuwd zodat het er nu erg mooi uitziet. Komt u eens een kijkje nemen!

Projecten van dit seizoen
In Zambia is er een school tot stand gekomen van de opbrengst van Talent. Tevens is er begonnen met de bouw van het meestershuis.
In Togo is een gift gegaan naar Jeugd Met Een Opdracht. Daar wordt een project met microkredieten opgezet.
Aan Operatie Mobilisatie is een bedrag geschonken voor een jongerencentrum in Delft. Dit centrum helpt jongeren die aan de rand van de samenleving staan.
Een project van jongeren van de Gasthuiskerk, Gipsy Mission, is ook gesteund. Dit betreft hulp aan zigeuners in de Oekraïne.
Ten slotte is er in Ghana een straatkinderenproject gesteund. Hier worden straatmeisjes opgevangen om ze een opleiding te geven. Daarnaast wordt er een creche gebouwd dat voorkomt dat kinderen op straat terechtkomen.