nieuws,  projecten

Project Togo kliniek

Vorig jaar oktober berichtten we u over ons nieuwe project, namelijk het financieel ondersteunen van de bouw van een nieuwe kliniek in Noepe (Togo) waar de Zeeuwse Ellen de Pagter en haar man Wilson werkzaam zijn. Nu zijn we een jaar verder en wordt het tijd dat we vertellen over de ontwikkelingen.

Omdat het werken in het oude gebouw met een lekkend dak en te weinig kastruimte eigenlijk niet te doen was, is er eerst gewerkt aan een flinke opknapbeurt. Nu kan er met droge voeten gewerkt worden. De materialen worden later weer hergebruikt bij het nieuwe ziekenhuis.

Inmiddels is Arjan de Nooijer, een architect uit Nederland, naar Noepe geweest en heeft gekeken wat de mogelijkheden zijn voor een ontwerp van een nieuwe kliniek.
Hij heeft de eerste opzet besproken met het team in Togo en weer terug in Nederland heeft hij een zo functioneel mogelijk ontwerp gemaakt voor het nieuwe ziekenhuis. Een ronde wachtruimte zal toegang gaan geven aan vier gebouwen: een algemene administratie, een afdeling voor moeder en kind, één voor meerdaagse opnames en een gebouw voor operaties en bevallingen. Er komt een speciaal tropendak op de gebouwen en middenin wordt een binnentuin aangelegd.
De plannen zijn pas geleden gepresenteerd aan de medewerkers van Talent en het zag er allemaal erg mooi uit!

De kosten voor de bouw van de nieuwe kliniek zijn 40.000 euro. Dit hele bedrag willen we uit de opbrengst van Talent bij elkaar brengen. De eerste 10.000 euro hebben we vorig jaar al geschonken en nu hebben we weer 5.000 euro kunnen geven. Nog eens 5.000 euro is gedoneerd voor de school die geld nodig heeft voor onderhoud. De nieuwe studenten van de school hebben in september bij het begin van het nieuwe studiejaar een Bijbel gekregen, die we vanuit Talent betaald hebben.

We willen u allemaal hartelijk bedanken, want zonder uw inbreng of bezoek aan onze winkel was dit niet mogelijk!